Monday, February 8, 2010

ROTI GULUNG SAUSAGE

Menu sarapan pagi. Cepat & mudah. X yah nak uli2 tepung wat roti. Beli jer roti sandwich kat kedai. Boleh jugak, roti ni isikan sardin & celup dlm tepung & goreng. Macam2 cara, yang penting rajin & kreatif. Skali hadap jer....habeh selesai...erkkk..alhamdulillah.


Bahan-bahannya:
Roti Gardenia secukupnya
Sausage ayam secukupnya
Serbuk roti secukupnya
1 biji telur - pukul sekadar campurkan kuning & putih

Cara-caranya:
1. Celur sausage selama 3-5 minit. Toskan airnya.
2. Belah sausage kepada 2 (nak guna seketul pun boleh, tapi mcm susah nk gulung nnt, tebal sgt lak). Ambil separuh sausage letakkan atas roti, gulungkan. Buat sehingga semua sausage habis.
3. Kemudian masukkan roti yg digulung sausage tadi ke dalam telur supaya semua permukaan bersalut dgn telur. Kemudian terus golek2kan roti tadi ke atas serbuk roti supaya semua permukaan roti bersalut dengan serbuk roti. Ulang cara yang sama sehingga semuanya habis.
4. Goreng dengan cara deep fry sampai golden brown. Angkat & toskan minyak.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails