Tuesday, July 6, 2010

Kek Lapis Rempah


Kek Lapis Rempah

Bahan-bahannya:
25 biji Kuning telur
6 biji Putih telur
500 gm Butter
200 gm Gula halus
1 sudu teh ovalette
400 gm susu pekat
2 sudu besar Golden Syrup
1 sudu teh Vanilla
180 gm Tepung Hong Kong*
1 sudu teh baking powder* (* ayakkan)
3 sudu teh Rempah Kek Lapis


Cara membuatnya:
1. Pukul mentega + ovalette + susu pekat + golden syrup + vanilla hingga kembang & putih - Adunan (A).

2. Pukul telur + gula hingga kembang & gebu - Adunan (B).

3. Masukkan adunan (B) dalam adunan (A). Kacau rata.

4. Masukkan tepung + rempah sedikit demi sedikit & kacau dengan spatula / senduk hingga rata.

5. Gris loyang (9x9) inci & bakar selapis - selapis hingga habis semua adunan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails