BAHAN-BAHANNYA:
3 cwn Tepung Roti / Tepung gandum*
1 sk yis Mauripan*
2 biji Telur*
3 sudu besar Mentega / Marjerin*
Garam secukup rasa*
1 biji Tomato - buang biji & potong dadu*
1/2 biji cili capsicum - potong dadu*
3 biji kacang buncis - potong nipis*
1/4 batang carrot - sagat halus*
3/4 cwn air suam
Cili sos & mayonis secukupnya
Keju parut secukupnya (optional)
CARA MEMBUATNYA:
- Satukan bahan yg bertanda *. Gaul rata.
- Kemudian masukkan air sedikit demi sedikit sambil menguli sehingga semua sebati. Doh yang terhasil agak lembik sedikit. Biarkan selama 1 jam / sehingga adunan naik.
- Cucurkan di atas kuali 'non-stick' tanpa menggunakan minyak dgn menggunakan api yang perlahan.
- Balikkan kedua belah agar garing. Agak2 hampir masak, boleh ditaburkan keju parut (kalu dpt, tutup sekejap dgn tudung periuk supaya masak sekata)
- Bila sudah masak, angkat & hidangkan dgn campuran sos cili + mayonis.
No comments:
Post a Comment